Mennyire fontos neked, hogy tudjál románul?

Ha tetszik, ha nem, Romániában hátrányos és sokszor kellemetlen helyzetbe kerülhetnek azok az emberek, akik nem tudják beszélni az ország hivatalos nyelvét. Az élet több színterén hátrányt jelent a román nyelv hiányos ismerete.

Legyünk őszinték: egy olyan cégnél, ahol szükséges a kapcsolattartás román nyelvű személyekkel (ügyfelek, kollégák, stb.) a tulajdonos helyében te kit alkalmaznál? Azt, aki tudja használni a nyelvet társalgási szinten vagy azt, aki csak nagy nehezen tud összerakni egy épkézláb román mondatot?

Ha egy teljesen magyar környezetben élsz, akkor ott valószínűleg nincs szükséged a román nyelvtudásra, ellenben amint elhagyod ezt a környezetet, szükséged lesz a román nyelv használatára társalgási szinten.

Mit csinálsz egy nagyvárosban, ha nem tudod melyik buszra hol kell felülni? Valakit meg kell kérdezz, nem? Hogyan beszélsz valakivel egy hivatalos intézménynél? Ha bármilyen információra van szükséged, amit csak a helyiek tudnak megadni, azt csakis románul tudod megkérdezni.

Vagy ha valaki felhív telefonon és románul szól bele? Mit fogsz csinálni? Leteszed a telefont?

Ha szülő vagy, akkor a gyerekeid jó eséllyel egy teljesen magyar környezetben fognak felnőni. Mi lesz velük, ha kikerülnek a román munkaerőpiacra? Vajon hátrányban lesznek azokkal szemben, akik jól beszélik az ország nyelvét?

Mi erre a megoldás?

(azon kívül, hogy emigrálsz Magyarországra)

A legjobb megoldás talán az, hogy bevegyülsz egy román környezetbe kb.  fél évre és utána garantáltan fogsz tudni beszélni társalgási szinten románul. Na de mi van, ha ezt nem tudod vagy nincs lehetőséged megcsinálni? 

Léteznek nyelvtanfolyamok, de sajnos nagyon drágán.

Mi lenne, ha létezne egy olyan nyelvészek által kifejlesztett módszer, amellyel egy idegen nyelvet akár 4x gyorsabban tudsz tanulni, mint a hagyományos oktatási módszerekkel?

Mi lenne, ha naponta 20-30 percet tudnád gyakorolni a román nyelvet ott ahol akarod és amikor akarod?

Mi lenne, ha ez az egész nyelvtanulás olyan egyszerű lenne, akár egy játék?

Pontosan erre a célra fejlesztettük ki az erdélyi magyarok számára a 
“Román Tanár”
alkalmazást, amelyet akár egy 7 éves gyermek is könnyűszerrel tud használni.

Az applikációt elismert román nyelvtanárok segítségével állítottuk össze, a technológia hátterében pedig az amerikai „New York City University” és a „University of South Carolina” professzorai által letesztelt repetitív nyelvtanulási módszer áll.

Számos nemzetközi felmérés és statisztika bizonyítja, hogy ezzel a játékos és ugyanakkor tudományos módszerrel nagyon hamar meg lehet tanulni egy idegen nyelvet. A fent említett intézmények kiszámolták, hogy csupán napi 15 perc tanulás egy ilyen alkalmazással ugyanannyit segít mint 1 óra hagyományos nyelvóra az iskolában.

Ezt a hihetetlenül hatékony módszert használja a népszerű DuoLingo alkalmazás is, amellyel havi 200 millió ember tanul több mint 50 nyelvet. (de sajnos nincs magyar – román opciója).

Mennyit ér meg neked, hogy megtanuld azt a román nyelvet, amelyre a hétköznapi életben szükséged van?

Egy általános román nyelvtanfolyam, amely 8 hónapot tart és heti 2 alkalommal meg kell jelenni a kurzusteremben 1300 lejbe kerül.

Egy magánóra román nyelvtanárral legalább 40 lejbe kerül és ezt 4 – 6 hónapon keresztül fizetned kell.

Az applikáció, amely csakis a hasznos román tudásra összpontosít, csupán 19.99 lej havonta. Működik telefonon és számítógépen egyaránt.

Próbáld ki ingyen!

Nem kockáztatsz semmit! Iratkozz fel a 7 napos ingyenes próbaidőszakra és majd döntsd el utána, hogy szeretnéd-e használni vagy sem.

Kattints ide és töltsd le most az applikációt:

Miért kerülnél hátrányos (és néha kellemetlen) helyzetekbe, csak azért, mert nehezen beszéled a román nyelvet? Vagy miért kerülnének a gyermekeid ilyen helyzetekbe?

Próbáld ki a Román Tanár alkalmazást és tanulj meg románul minél hamarabb!